ATA TEKNİK BACA HİZMETLERİ

19 Mayıs 2011 Perşembe

Baca Yangını

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir apartmanda oturan aynı aileden 5'i çocuk 8 kişi doğalgazdan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Zehirlenen şahıslar, olay yerine gelen çok sayıda ambulans ile çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan çocuklar ilk müdahalelerinin ardından polis ekiplerinin kucağında ambulansa taşındı. Polis ekipleri daha sonra apartmanların kapısını tek tek çalarak vatandaşları uyandırdı. Olayın şokunu yaşayan vatandaşlar polisin uyarısıyla dışarıya ve evlerinin balkonlarına çıktı.
Başkent'te gece saatlerinde yaşanan doğalgaz zehirlenmesinde faciadan dönüldü. Kokuyu fark eden bir apartman sakini, 8 kişiyi ölümden kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Demetevler 12'inci Cadde 371 Sokak üzerindeki 11 katlı Ekin Apartmanı'nın 9'uncu katında oturan Kaya ailesinden 5'i çocuk 8 kişi, doğalgazdan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Aile fertlerinden birisi zehirlendiğini anlayınca kapıyı güçlükle açarak komşularından "durumlarının iyi olmadığını" belirtip "112'yi aramasını" istedi.
Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Durumu ağır olan 2 çocuk acil servis görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından polis ekiplerinin kucağında asansörle aşağıya indirilerek ambulansa taşındı.
Çocuklara ambulansta oksijen verildi. Zehirlenen şahıslar tek tek acil servis görevlileriyle birlikte asansörle, apartmandan çıkarıldıktan sonra ambulansa bindirildi. Bazı şahıslar ise apartmanın merdiven boşluğunda bekledi.
Doğalgazdan zehirlenen aile, olay yerine gelen çok sayıdaki ambulansla Gazi Çocuk, Atatürk ve Onkoloji Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Şahısların bir süre hastanede müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edileceği öğrenildi.
POLİS, APARTMAN SAKİNLERİNİ UYANDIRDI
Olayın yaşandığı binaya gelen polis ekipleri, başka zehirlenmeler olması ihtimaline karşı, 11 katlı apartmandaki dairelerin kapılarını tek tek çalarak apartmanı boşalttı.
Yataklarından kalkan vatandaşlar, kısa süreli şaşkınlık yaşayarak, evlerinin balkonlarına ve apartman dışına çıktı.
Çağrılan doğalgaz ekipleri de apartmanın gaz akışını kesti. Daha sonra ekipler binadaki evlerde, doğalgaz kaçağı olup olmadığını kontrol etti. Dışarı çıkartılan vatandaşlar ise ekiplerin çalışması sonrası evlerine tekrar girebildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder